Onderhoud

Met het juiste onderhoud kan je jarenlang genieten van een schitterende parketvloer. Een ongelukje gehad? Een wijnvlek, vetvlek, of…? Geen paniek! Voor de meeste vlekken bestaan specifieke vlekverwijderaars. Vraag raad aan onze adviseurs voor de juiste redding!

Een geoliede parketvloer vergt ook soms een laagje verfrissende onderhoudsolie. Door dit regelmatig te doen behoud je soms levenslang een vloer, zonder ooit te moeten schuren! Wees er dus tijdig bij en wacht niet totdat er loopvlakken wegslijten vooraleer je jouw vloer haar nodige zorgen toedient!

Misvatting: “Hét onderhoudsproduct voor parket” bestaat niet.
Elk type parket vraagt zijn specifiek type onderhoudsproduct.

Een geoliede vloer vraagt “voeding” om de poriën van het hout regelmatig bij te vullen. Een voedende parketzeep kan hier soelaas bieden. Echter, bij een geverniste vloer, zijn de houtporiën afgedekt door de verscheidene vernislaagjes. De vernis ligt “op” het hout. Een voedende zeep kan hier dus absoluut niet gebruikt worden. Bij een geverniste parketvloer heb je onderhoudsproduct nodig dat een beschermende filmlaag legt bovenop de vernis, zodat je de minder snel slijtage ervaart.

Logisch toch? Zo heeft elk type bescherming haar eigen karakter en specifiek onderhoudsproduct nodig. In ons blogbericht vind je nog tal van praktische tips omtrent het onderhoud van jouw parketvloer.

Vraag advies aan ons Parquet De Flandre team voor het juiste onderhoud van jouw vloer, zodat je haar levensduur aanzienlijk kan verhogen.

onderhoud parket
vlekken verwijderen parket

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend en we kijken hoe we jou kunnen helpen bij het onderhoud van jouw parketvloer.