Ons aanbod parketvloeren

Vivante

Vivante-vloeren zijn uiterst duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De parketvloer is afgewerkt met een ecologische hardwax olie die de natuurlijke uitstraling van het hout waarborgt. Deze 1-laags geoliede afwerking kleurt en beschermt uw parketvloer en heeft een mat aspect. Met deze vloer kan je jarenlang zorgeloos genieten…

Vigneron

Vigneron is ons paradepaardje als het op uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid aankomt. De verschillende vernislagen zorgen voor een zeer duurzame en vlekbestendige afwerking met een mat aspect. Geen enkele wijnvlek is opgewassen tegen de sterke beschermlagen van deze parketvloer!

Prestige

Verdwaal in de authentieke charme van een echte kasteelvloer. Elke plank tekent zijn eigen verhaal. Deze parketvloeren ondergingen een natuurlijk verouderingsprocédé dat jouw ruimte omtovert in een waar schilderij.

Rivers

Het charmante en zacht kleurenpalet geeft deze vloeren een tijdloos karakter. Een uiterst matte afwerking zorgt voor een zeer natuurlijk uitzicht.

Rivers

Scania

Elegant uitzicht met een zorgeloos gebruikscomfort, dat is waar Scania voor staat. De natuurlijke, zachte tinten laten de tekening van het hout helemaal tot zijn recht komen. Een naturel en karaktervolle look, dat tegelijkertijd op en top klasse uitstraalt. Dankzij de verniste afwerking is het onderhoud en gebruiksgemak van deze vloeren helemaal zonder zorgen. Kies voor het natuurlijke van hout zonder compromis.

Scania

Epos

Ben je op zoek naar een rustieke karaktervolle vloer met een authentieke uitstraling? Dan zit je zeker goed in het Epos gamma. Deze vloeren werden meermaals behandeld met verouderingstechnieken om tot een uniek kleurenpalet te komen. Een vloer om kippenvel van te krijgen!

Epos

Technisch

Bij samengesteld parket zijn de planken opgebouwd uit 2 delen: enerzijds de toplaag in edelhout (meestal eik) en anderzijds een stabiliserende onderlaag in multiplex. Hout “werkt” (krimpt en zwelt) voornamelijk in de breedte en niet zozeer in de lengte. Multiplex is een samenstelling van fijne laagjes hout die met geschrankte vezelrichting op elkaar verlijmd worden. Hierdoor wordt de werking van het hout geminimaliseerd. Elke laag beperkt de volgende laag in zijn natuurlijke drang om te bewegen.

Bij vloerverwarming is het interessant om de dikte van de parketvloer zo beperkt mogelijk te houden. Hout is immers een natuurlijke isolator die de warmtedoorlating zal vertragen. Hoe dunner de vloer, hoe sneller de warmtedoorlating zal gebeuren.

Hout krimpt en zwelt bij temperatuur- en vochtschommelingen. Bij vloerverwarming moet de warmte dwars door het hout dringen. Dit maakt dat de planken nog meer onderhevig zullen zijn aan krimp en zwelling. Daarom is het
veiliger om een samengestelde plank te gebruiken bij vloerverwarming.

Parquet De Flandre legt zich al jaren toe op parket voor vloerverwarming. Ook zonder vloerverwarming is het veiliger om voor samengesteld parket te kiezen, omdat het risico op “werking” minder is dan bij massieve planken.

De dikte van de toplaag is de bepalende factor voor duurzaamheid. Hoe dikker de toplaag, hoe hoger het aantal keren dat een parketvloer opgeschuurd kan worden. Daarom kiezen we voor een toplaag die later nog meermaals kan gerenoveerd worden, zodat je nooit de vloer hoeft te vervangen.

Ook de beschermlaag zal een grote rol spelen in de duurzaamheid van de parketvloer. Een kwalitatieve afwerking zal zorgen dat de parket jaren lang mooi blijft. Parquet De Flandre kiest steeds voor materialen die esthetiek
combineren met robuuste slijtvastheid.

De kwaliteit en herkomst van de gebruikte materialen, machines en methoden bepalen de algemene kwaliteit van het eindproduct. Parquet De Flandre parketvloeren staan voor vakmanschap en passie voor hout.

Van massief parket wordt vaak foutief verondersteld dat dit vele malen meer kan opgeschuurd worden dan samengesteld parket, omdat massief hout simpelweg méér edelhout bevat dan enkel de toplaag van een samengestelde plank.

Dit klopt niet helemaal, want een plank kan slechts geschuurd worden tot aan de bovenkant van de Tand en Groef profilering. Wanneer de bovenkant van de Tand en Groef bereikt is, kan er niet meer verder geschuurd worden. Bij elke plank is er dus een schuurbaar gedeelte en een niet-schuurbaar gedeelte, ongeacht of deze nu massief of samengesteld is.

Het niet-schuurbare gedeelte wordt bij Parquet De Flandre vervangen door een multiplex laag, die de plank in zijn totaliteit stabieler maakt.

Op deze manier halen we ook tot vier keer meer oppervlakte uit een eik.

Het juiste onderhoud vormt de basis van een lange levensduur van een parket. Voor elk type beschermlaag is er een specifiek onderhoudsproduct. Gebruik dus nooit zomaar een product, zonder te weten waarvoor het dient.

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend om een afspraak in te plannen