Parket

Olie verzadigt de poriën van het hout en zorgt zo voor een bescherming van binnenuit. Olie ligt niet “op”, maar zit “in” het hout, waardoor het oppervlak zeer natuurlijk blijft aanvoelen.
Het grote voordeel van olie is haar duurzaam karakter. Bij slijtage, na verloop van jaren, kan geolied parket makkelijk terug opgefrist worden met een extra laagje olie of onderhoudsolie, zelfs zonder schuren!
Zo kan je jarenlang zorgeloos blijven genieten van jouw parketvloer.

Naast vlekbestendigheid ligt de focus in het “Chateau”-gamma op esthetiek. De unieke kleurverouderingen, de karaktervolle opruwing van het oppervlak of net de onzichtbaarheid van de beschermlaag, tillen de uitstraling van de parketvloer naar een hoger niveau. “Chateau”-vloeren worden meestal afgewerkt met hardwaxolie, omdat dit type beschermlaag toelaat om de onderliggende kleureffecten te behouden.
Hardwaxolie biedt doorgaans nog iets meer vlekbestendigheid dan standaard olie, maar heeft verder gelijkaardige eigenschappen.
Ben je een meerwaardezoeker? Dan is dit gamma beslist iets voor jou!

Bij vernis wordt een beschermende laag bovenop de parket geplaatst waardoor er niets in het hout kan dringen. Ook geen vet – of wijnvlekken. Daarom kan parket ook in de keuken en badkamer geplaatst worden.

Prestige Line

Soms is schoonheid moeilijk in woorden of beelden te vervatten. Dit geldt zeker ook voor het “Prestige”-gamma. Dit moet je gewoon komen bekijken en voelen.
Parketplanken worden doorgaans glad geschuurd, maar bij het prestige gamma starten we vanaf een exclusieve oppervlaktestructuur door het toepassen van specifieke technieken. Handschrapen, bewerken met de lintzaag of trommelen van het hout, elke plank krijgt een uniek reliëf, waardoor de kleurschakeringen nog mooier uitkomen.

Wil je nog een stapje verder gaan en een echte “eyecatcher” in je interieur halen? Welkom in ons “Prestige”-gamma!

Technisch

Bij samengesteld parket zijn de planken opgebouwd uit 2 delen: enerzijds de toplaag in edelhout (meestal eik) en anderzijds een stabiliserende onderlaag in multiplex. Hout “werkt” (krimpt en zwelt) voornamelijk in de breedte en niet zozeer in de lengte. Multiplex is een samenstelling van fijne laagjes hout die met geschrankte vezelrichting op elkaar verlijmd worden. Hierdoor wordt de werking van het hout geminimaliseerd. Elke laag beperkt de volgende laag in zijn natuurlijke drang om te bewegen.

Bij vloerverwarming is het interessant om de dikte van de parketvloer zo beperkt mogelijk te houden. Hout is immers een natuurlijke isolator die de warmtedoorlating zal vertragen. Hoe dunner de vloer, hoe sneller de warmtedoorlating zal gebeuren.

Hout krimpt en zwelt bij temperatuur- en vochtschommelingen. Bij vloerverwarming moet de warmte dwars door het hout dringen. Dit maakt dat de planken nog meer onderhevig zullen zijn aan krimp en zwelling. Daarom is het
veiliger om een samengestelde plank te gebruiken bij vloerverwarming.

Parquet De Flandre legt zich al jaren toe op parket voor vloerverwarming. Ook zonder vloerverwarming is het veiliger om voor samengesteld parket te kiezen, omdat het risico op “werking” minder is dan bij massieve planken.

De dikte van de toplaag is de bepalende factor voor duurzaamheid. Hoe dikker de toplaag, hoe hoger het aantal keren dat een parketvloer opgeschuurd kan worden. Daarom kiezen we voor een toplaag die later nog meermaals kan gerenoveerd worden, zodat je nooit de vloer hoeft te vervangen.

Ook de beschermlaag zal een grote rol spelen in de duurzaamheid van de parketvloer. Een kwalitatieve afwerking zal zorgen dat de parket jaren lang mooi blijft. Parquet De Flandre kiest steeds voor materialen die esthetiek
combineren met robuuste slijtvastheid.

De kwaliteit en herkomst van de gebruikte materialen, machines en methoden bepalen de algemene kwaliteit van het eindproduct. Parquet De Flandre parketvloeren staan voor vakmanschap en passie voor hout.

Van massief parket wordt vaak foutief verondersteld dat dit vele malen meer kan opgeschuurd worden dan samengesteld parket, omdat massief hout simpelweg méér edelhout bevat dan enkel de toplaag van een samengestelde plank.

Dit klopt niet helemaal, want een plank kan slechts geschuurd worden tot aan de bovenkant van de Tand en Groef profilering. Wanneer de bovenkant van de Tand en Groef bereikt is, kan er niet meer verder geschuurd worden. Bij elke plank is er dus een schuurbaar gedeelte en een niet-schuurbaar gedeelte, ongeacht of deze nu massief of samengesteld is.

Het niet-schuurbare gedeelte wordt bij Parquet De Flandre vervangen door een multiplex laag, die de plank in zijn totaliteit stabieler maakt.

Op deze manier halen we ook tot vier keer meer oppervlakte uit een eik.

Het juiste onderhoud vormt de basis van een lange levensduur van een parket. Voor elk type beschermlaag is er een specifiek onderhoudsproduct. Gebruik dus nooit zomaar een product, zonder te weten waarvoor het dient.

Geprikkeld?

Laat ons samen zitten. De koffie is van het huis.